P - Acoustic " Challenge "


Er Du til god lyd, elegant design og dansk håndværk?
 
Det var en regnfuld tirsdag, da Peter fra P - Acoustics kiggede ind med den endelige produktionsklare nye højttaler " Challenge ", og pludseligt blev det hele meget sjovere.
Det står klart at denne højttaler virkeligt har været en udfordring at udvikle, da ønsket var at lave dels en musikalsk og præcis højttaler som let vil kunne integreres i alle hjem, og dels kunne sælge den til en lav pris uden at gå på kompromis med dansk håndværk.

Hvis vi starter med det vigtigste, nemlig lydkvaliteten, stod det meget hurtigt klart, at det var en anderledes højttaler end hvad man normalt finder i denne prisklasse.  " Challenge " har en lynhurtig og præcis gengivelse, og der bliver overhovedet ikke kunstigt tilsat ekstra bas, men man kan nemt følge tonerne fra basguitaren, og det gør det hele det lidt mere autentisk og engagerende, når man tydeligt kan følge rytmen, og det hele ikke bare drukner i bulderbas fra store enheder i tynde kabinetter.
Stemmer gengives autentisk, akustisk guitar lyder meget rigtigt hvor du fornemmer strengene på instrumentet. Hele mellemtone området lyder meget åbent, og igen med stor præcision og hurtighed. Diskantområdet er rimeligt luftigt, og igen i forhold til konkurrerende produkter i denne prisklasse, er den igen meget mere neutral uden der tilført ekstra pift.
Der er kort sagt tale om en tør, hurtig, præcis gengivelse som virker engagerende på den fede måde, og man får lyst til at lytte til musikken.

Et andet mål var at lave en højttaler som var let at integrere i hjemmet, og derfor var udgangspunktet at lave en så kompakt gulvhøjttaler som muligt, og " Challenge " er en kompakt højttaler på kun 80 cm i højden, 14 cm i bredden ( Som et CD cover ) og en dybde på 24 cm i bunden. Højttaleren skråner let bagover, hvilket giver et meget elegant udtryk.
" Challenge " leveres i sort mat lak, eller hvis mat lak og kan mod en merpris på kr. 500,- leveres i rød lak.
Enhederne er beskyttet af et integreret frontstof som afsluttes med alu ringe, og kigger du på bagsiden, er terminalerne til højttalerkablet monteret helt nede mod gulvet, hvilket gør det let at føre et diskret kabel til højttalerne. Basrefleksporten er desuden afdækket med skum, som gør " Challenge " til en smuk højttaler selv set fra bagsiden, og du kan derfor placere " Challenge " frit, da der ikke er overladt noget til tilfældighederne.

Nu kender du ideen til højttalerne, og slutresultatet, men hvornår kan man opnå det til denne pris? Ja det gør man ikke uden at have erfaringen, evnen til at tænke ud af boksen og lysten til at afprøve alternative løsninger.
" Challenge " er en kompakt højttaler hvor alle 6 sider er fremstillet helt i MDF, hvilket gør kabinettet meget resonansdødt, og derfor farver lyden minimalt.
Hvis vi skal fortælle om enhederne, vil vi starte med mellemtoneområdet, da det bliver dækket af 2 stk 3 " fuldtoneenheder, som faktisk i sig selv dækker et enormt stort frekvensområde, og da det menneskelige øre er mest følsom over for lydforskelle i mellemtone området, er det vigtigt at lægge delefrekvenser ind i dette område, og netop er valget faldt på disse. Der skiftes højt i frekvens til en 19mm domediskant med silkemembran, som er ekstrem let.
Basområdet varetages af en sidemonteret 6" basenhed, med et kraftigt magnetsystem og en papmembran, som kan følge med de hurtige fuldtoneenheder.
Ved at benytte fuldtoneenhederne som udgangspunkt, har det været muligt at simplificere delefilteret, hvilket lydmæssigt er en rigtig god ide ( " less is more "), elektrisk set en god ide, da højttalerne bliver en nemmere elektrisk belastning for forstærkerne da man kan benytte mindre forstærkere, og oveni sparer man penge, da der er meget færre komponenter!
Simpelt og enkelt!

" Challenge " elegante design er også akustisk set en god ide, da enheden kommer i akustisk fase, og selve diskantenheden er monteret imellem de to mellemtone enheder, som kombineret med et 6 db / oktav delefilter giver en korrekt D àppolito konstruktion, som gengiver musikken meget mere naturtro end mange andre løsninger hvor der benyttes flere enheder, da lyden er mere homogen og opleves som komme fra et punkt.
Vi nævnte tidligere at basrefleksporten er dækket af skum, og dette giver ikke bare en smuk afslutning, men virker også som en akustisk ventil, som dæmper pukler fra en normal basrefleksporte, det der kan høres som pustelyde fra nogle højttalere.

De få filter komponenter er af høj kvalitet med bla foliekondensator i stedet for billige elektrolyttyper, kablet er et OFC kabel og det hele afsluttes udvendigt med et enkelt sæt højttalerterminaler af endog meget høj kvalitet.

" Challenge " er helt unikt for denne prisklasse udviklet og SAMLET i Danmark, nærmere bestemt i Aalborg, og kvaliteten er 1. klasses og langt langt højere end hvad man ellers kan købe i denne prisklasse.
Det kan godt lade sig gøre at bygge højttalere i dansk kvalitet i Danmark til konkurrence dygtige priser, hvis man tænker sig grundigt om!
Vi har et tæt samarbejde med P - Acoustics og sælger derfor højttalerne direkte til dig udenom en grossist, hvilket giver en typisk besparelse på 35 - 40% på et allerede attraktivt prissat produkt.

Det bedste kommer faktisk til sidst, og er helt unik, hvorfor du sikkert kan forstå, hvorfor vi er vildt begejstrede!

Kom ind og besøg os og se, lyt og køb disse små perler af højttalere.

Et sæt " Challenge " koster Kr. 5.000 for et sæt i hvid el. sort matlak.